Generic filters
Exact matches only

Fakta

Tidsresenärerna Tidsresenärerna
Av: Tecknare: Stan et Vince
Översättare: Marika Yamoun
Omfång: 48 sidor i färg
Format: Inbunden
Utgivare: Albumförlaget
Utgivningsår: 2012
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789186783105

Tidsresenärerna

Böcker

Adele och Marvin tycker det är dötrist att följa med pappa på loppisen, tills de hittar en mobiltelefon som gör det möjligt för dem att resa i tiden. I ett antal korta episoder på tre till fyra sidor åker barnen sedan till olika tidsepoker för att stilla sin nyfikenhet eller få hjälp med skolarbeten i historia.

Ja, det är i grova drag handlingen i Tidsresenärerna av Zep och tecknarduon Stan et Vince, Albumförlagets första försök med en mer barnvänlig utgivning. Jag noterar direkt att formatet är relativt litet, en tydlig parallell till Lou-böckerna från Wibom Books. Efter detta har Albumförlaget så klart också gett ut Lucky Luke, men medan Lucky Luke har mer karaktären av allåldersserie har Tidsresenären en tydlig samtida prägel. Det är rappt och roligt berättat, men ibland kanske lite väl brutalt för de yngsta.