Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Tula Lotay (till vänster) och Becky Cloonan (till höger). Foto: Kristina Rudbjer
  • Nyheter

Uppsalas egen seriemässa, Uppsala Comix, firade femårsjubileum i april med besök av två banbrytande och framstående serieskapare: Becky Cloonan från USA och Tula Lotay från England.

Tillsammans pratade de inför en fullsatt presentationssal om serier och om sina karriärer. Signeringskön ringlade lång i flera timmar när de sedan signerade de sina böcker och pratade med läsare under hela eftermiddagen.

Becky Cloonan, som tidigare tecknat Batman och Conan, är aktuell som författare med sin version av The Punisher, med teckningar av Steve Dillon. Hon skriver även den framgångsrika titeln Gotham Academy för DC. Tula Lotay har bland annat tecknat Supreme Blue Rose av Warren Ellis och är en flitig omslagstecknare hos samtliga av de större amerikanska förlagen. I höst kommer hon att medverka i Scott Snyders All-Star Batman.