Generic filters
Exact matches only

Fakta

Henriettas monsterbok Henriettas monsterbok
Av: Författare: Ricardo Liniers
Tecknare: Ricardo Liniers
Översättare: Anna Strandberg
Omfång: 55 sidor i färg
Format: 235 x 155 mm
Utgivare: Cosmos Comics
Utgivningsår: 2016
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789198258035
Betyg:

Henriettas monsterbok

Böcker

Den andra boken av den argentinske serieskaparen Liniers på svenska och precis som den tidigare, Regnballongen, är detta en underbar, inkännande, tankeväckande liten bok som passar utmärkt såväl för de som nyligen lärt sig läsa, som för att läsa högt.

Historien är till synes enkel: en liten flicka bestämmer sig för att berätta en historia och illustrera den och beger sig ut på en narrativ resa som konstant varierar mellan ”hennes” enklare, mer naivistiska bilder av hur en flicka går in i ett Narnia-inspirerat klädskåp och upplever äventyr, och den ritande flickan som diskuterar berättelsen med sin katt. Allt är gjort med tydlig förståelse för hur barn tänker utan att någonsin bli träigt pedagogisk.

Serien är i sig engagerande och kul, men lär även väcka skaparlust hos läsaren, som troligtvis kommer att sträcka sig efter färgkritorna efter att ha läst färdigt. Korta sagt, ännu en ypperlig barnseriebok från Cosmos Comics, som verkligen är ett vitamintillskott till den svenska serieutgivningen.

[Texten publicerades ursprungligen på fredrikstromberg.com 2016-05-03 och återges med skribentens tillstånd.]