Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Comanche av Hermann. Copyright upphovsmannen.
  • Nyheter
Danskägda förlaget Mooz kommer under hösten utge samlingsvolymer med Hermanns serie Comanche. Mooz hakar därmed på trenden med påkostad nostalgiutgivning av klassiska fransk-belgiska albumserier. Förra året började förlaget även ge ut samlingsvolymer med klassiska Spirou.

Spirou – Den kompletta samlingen 1984–1987.

Mooz är ett dotterbolag till danska moderförlaget Zoom som huvudsak sysslar med med utgåvor av klassiska fransk-belgiska serier i konkurrens med Albumförlaget, Cobolt och Egmont. Utöver den vanliga albumutgivningen med bland annat Blårockarna övertog man 2015 utgivningen av Spirou – Den kompletta samlingen från Egmont, en utgivning som legat nere sedan 2010. Tre böcker har det hunnit bli hittills med Fornier, Tome och Janry.

I oktober utkommer så den första danska samlingsvolymen med västernserien Comanche av Hermann, och en svensk utgåva förväntas utkomma vid ungefär samma tidpunkt. På svenska har det tidigare kommit fem album, men serien har även publicerats i tidningar som Western-Serier, Jetserien och Champion.

Seriens skapare Hermann fick pris i årets upplaga av Angoulême-festivalen, något som inte var helt okontroversiellt eftersom flera andra serieskapare tackade nej på grund av att arrangörerna valt att i huvudsak nominera män.

Obs! En tidigare version av denna artikel angav felaktigt att Mooz skulle utge Jeremiah av Hermann, men denna uppgift har nu korrigerats. Comanche ska det vara, och inget annat. Vi beklagar sammanblandningen.