Generic filters
Exact matches only

Fakta

Den unge Spirou presenterar nr 2: Världens bästa morfar Den unge Spirou presenterar nr 2: Världens bästa morfar
Av: Författare: Tome
Tecknare: Janry
Omfång: 50 sidor i färg
Format: 295 x 215 mm, mjuka pärmar
Utgivare: Mooz Förlag
Utgivningsår: 2016
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789187871221
Betyg:

Den unge Spirou presenterar nr 2: Världens bästa morfar

Böcker

Den unge Spirou är en spinoff av den klassiska belgiska serien Spirous äventyr och handlar om huvudpersonen som barn, gissningsvis förlagd till 1950-talet och faktiskt mer framgångsrik än huvudserien. Serien skapas av duon Tome (Philippe Vandevelde) och Janry (Jean-Richard Geurts), som under en period även gjorde Spirous äventyr. Serien består till större delen av ensidesserier med ett skämt på slutet och vänder sig tydligt till pojkar i åldern 9 till 12.

Det här är andra delen i en bokserie som samlar äldre serier med en specifik bifigur, i det här fallet Spirous morfar. Det finns mycket att tycka om här, som de slängiga, stilsäkra teckningarna, porträttet av morfar som framställs som minst lika okynnig och barnslig som Spirou men även är tydligt fortfarande är intresserad av det motsatta könet, samt inte minst Spirous och morfaderns levande relation över generationsgränserna. Minus för den lätt förlegade kvinnosynen, som inte känns riktigt anpassad för ett Sverige 2016.

På det hela taget dock en OK barn och ungdomsserie.

[Texten publicerades ursprungligen på fredrikstromberg.com 2016-06-29 och återges med skribentens tillstånd.]