Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Grant Morrison som Brian Ewing ser honom.
  • Nyheter
Den egensinnige skotske serieförfattaren Grant Morrison har gått och blivit chefredaktör för det klassiska seriemagasinet Heavy Metal och utlovar mer science fiction, mer sex, mer mångfald och avslutade historier i varje nummer.

Det var redan förra året som det meddelades att Kevin Eastman & Co hade värvat Grant Morrison som chefredaktör till den anrika tidningen, men det var först under våren 2016 som hans första nummer kom i tryck, nummer 280.

Heavy Metal nummer 280, första numret med Grant Morrison som redaktör.

Heavy Metal var när den hade premiär 1977 en amerikansk version av den franska tidningen Métal Hurlant och introducerade många europeiska serieskapare i USA, men tidningen utvecklade snart även en egen identitet med inriktning på science fiction-, fantasy- och undergroundserier.

I ett uttalande på Heavy Metals webbplats lovar Morrison att göra som han brukar, det vill säga att gå tillbaka till rötterna på etablerade varumärken, hitta det som funkar och sätta sin egen prägel på det. Därav löftet om ”mer science fiction och mer sex”. I andra intervjuer har han även utlovat mer mångfald när det gäller fördelningen män/kvinnor och nationaliteter. Morrison kommer att bestämma temat för varje nummer och välja ut alla berättelser, men han kommer även att skriva kortare bidrag själv.