Generic filters
Exact matches only

Fakta

Akissi [2]: Superhjälte på hett plåttak Akissi [2]: Superhjälte på hett plåttak
Av: Författare: Marguerite Abouet
Tecknare: Mathieu Sapin
Färgläggare: Clémence
Översättare: Horst Schröder
Textare: Jan-Erik Höglund
Omfång: 48 sidor i färg
Format: Inbunden
Utgivare: Epix
Utgivningsår: 2015
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 978-91-7089-541-8
Betyg:

Akissi [2]: Superhjälte på hett plåttak

Böcker

Akissi är en mycket trevlig och sympatisk barnserie som ger en inblick i hur det är att leva i ett utvecklingsland. Nu rör det sig inte direkt om en serie med något större socialt patos, utan snarare om en barndomsskildring från en miljö med andra levnadsvillkor och värderingar. Serien sägs vara baserad på författarinnan Marguerite Abouets barndom i Elfenbenskusten, och avsaknaden av moderniteter kan nog snarare tillskrivas den tid som gått sedan Abouet var liten snarare än fattigdom.

Det här är andra delen, och faktiskt så växer serien med tiden. I min recension av del 1 tyckte jag att den inte riktigt engagerade och grep tag, men del 2 är svår att lägga ifrån sig innan man vet hur det gått med pojken som leker superhjälte på taket, musen som blivit Akisis hemliga husdjur eller den onda tanden. Det är stundtals riktigt, riktigt roligt. Mina barn, 5 och 7 år, håller med. Och skrattar. Högt och mycket. Det är ett betyg så gott som något.