Generic filters
Exact matches only

Fakta

Saga Volume One Saga Volume One
Av: Författare: Brian K. Vaughan
Tecknare: Fiona Staples
Omfång: 160 sidor i färg
Format: 260 x 167 mm, limmad rygg
Utgivare: Image Comics
Utgivningsår: 2012
Språk: Engelska
Utgivningsland: USA
ISBN: 978-1-60706-601-9
Betyg:

Saga Volume One

Böcker Det blir allt längre mellan gångerna, men emellanåt träffar man på en serie som verkligen griper tag i en. Serien med det lilla extra. Flerfaldigt prisbelönta Saga av Brian K. Vaughan och Fiona Staples är just en sådan serie.

I den första samlingsvolymen får vi följa en familj bestående av två soldater från motsatta sidor i ett intergalaktiskt krig och deras nyfödda dotter. Det smågnabbande paret jagas av båda sidorna i konflikten, anklagade för förräderi, medan den fartfyllda historien kommenteras av deras nyfödda dotter på ett sätt som påminner om tekniken i TV-serien ”How I Met Your Mother”: kommentarerna yttras i presens fastän det står klart att historien som återberättas ligger i det förflutna. Detta sker på ett mycket skickligt sätt; med dotterns vuxna berättarröst fyller Vaughan i luckorna i berättelsen utan att gå händelserna i förväg.

Det är verkligen en förunderlig värld som Vaughan och Staples skapat, lika mycket science fiction- som fantasyinfluerad. Bakom nästa hörn väntar ständigt något oväntat och förunderligt. Figurerna är intressanta med tydligt utmejlsade personligheter, både när det gäller det unga paret och deras förföljare.

Anbefalles å det varmaste.