Generic filters
Exact matches only

Fakta

The Walking Dead volym 16: Ett nytt hopp The Walking Dead volym 16: Ett nytt hopp
Av: Författare: Robert Kirkman
Tecknare: Charlie Adlard, Cliff Rathburn (gråtoner)
Översättare: Sara Årestedt
Redaktör: Johan Kimrin
Omfång: 144 sidor i svartvitt
Format: 260 x 170 mm
Utgivare: Apart Förlag AB
Utgivningsår: 2015
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 978-91-87877-16-2

The Walking Dead volym 16: Ett nytt hopp

Böcker

I The Walking Dead volym 16: Ett nytt hopp har Rick och de andra invånarna i Alexandria nyss just funnit Jesus. Ja, alltså inte killen från Betlehem, utan en snubbe som egentligen heter Paul Monroe och kommer från ett ställe som heter Hilltop och som ligger i trakterna runt Washington. Det är hans vänner som kallar honom Jesus.

Frågan är nu bara vem Jesus är? Falsk profet eller en äkta? Jesus från Hilltop kommer till gruppen med ett förslag: ska vi byta saker med varandra, så en öppen marknad kan uppstå? Frågan är förstås minerad i en anarkisk värld där den som kan samarbeta bäst överlever i en hotfull och oförlåtande omgivning. Hur avgöra vem som har en dold fientlig dagordning, och vem som man kan förhandla med? Naturligtvis får Jesus sina fiskar varma till en början.

Han visar sig dock snart vara en fena på fotarbete. Och sparkar bokstavligen zombiernas rumpa. Dessutom pekar det mesta på att han faktiskt talar sanning.

Kanske ändå är byteshandel en framkomlig väg? Därför reser ett sällskap iväg till Hilltop. De som lämnas kvar anmodas högsta beredskap.

Som vi numera vant oss vid är även denna episod av The Walking Dead välskriven och vältecknad. Ett extra plus för Johan Wanloos Zombi 2, hyllning med en undervattenszombie på omslagets insida. Markus Uvells förord lider dock av den nyliberala högerns flåshurtiga tro på marknadens välsignelser á la doktor Pangloss, något som inte direkt återspeglas i själva albumet, som alltså är betydligt mera klädsamt skeptisk inför den liberala ekonomins möjligheter.