Generic filters
Exact matches only

Norsk i Sverige

Böcker | Fanzin

Norsk i Sverige
Av: Kenneth Larsen
Omfång: 4 sidor
Format: Vykortsstorlek
Kontakt: hello@kennethlarsen.se
Hemsida: kennethlarsen.se

Att man som norrman utsätts för upprepade, tjatiga kommentarer om hur gulligt/charmigt/lustigt norska låter, det tvivlar jag verkligen inte på – det är nämligen något som även vi finnar får vår beskärda del av. När jag läser Kenneth Larsens satiriska minifanzin kring ämnet kan jag därmed inte annat än att både sucka och fnissa igenkännande.

Ett möte i baren kan nog tänkas vara det vanligaste sammanhanget där eventuella hämningar i att kommentera på någons språk eller nationalitet försvinner. I fanzinet gestaltas ett typiskt sådant möte, om än med vissa bitterljuva överdrifter. Det är svårt att tänka sig hur resultatet hade kunnat bli bättre, allt sitter helt enkelt på pricken: humorn, teckningarna, formatet. I slutet bjuds vi dessutom på en liten ordlista med ”gullig” fejknorsk vokabulär.

norsk_i_sverige_sida
Kenneth Larsen har sedan tidigare nått en lite större publik med sin barnserie Bästis, som publicerats i tidningen Pondus i både Norge och Sverige. En titt på hans hemsida avslöjar dessutom att han behärskar en imponerande rad med diverse teckningsstilar. Jag hoppas för min del speciellt på fler satiriska alster i stil med Norsk i Sverige. Kjempeflott!

Henri Gylander