Generic filters
Exact matches only

Fakta

Sockerärter Sockerärter
Av: Författare: Tinet Elmgren
Tecknare: Tinet Elmgren
Formgivare: Tinet Elmgren
Omfång: 73 sidor i färg
Format: 210 x 150 mm
Utgivare: Ordbilder
Utgivningsår: 2016
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789185269402
Betyg:

Sockerärter

Böcker

Det här är en liten pärla bland svenska serieromaner. Förlagd till Ryssland i en snar framtid, efter ett världskrig som verkar ha utplånat större delen av mänskligheten (här tecknade som en slags antropomorfa grisar) och det mesta av teknologin. En liten grupp av överlevare har skapat ett sant kommunistiskt samhälle och försöker klara av vardagen, medan de sakta dör av radioaktiv strålning. Huvudpersonen är en tidigare soldat som deserterat och som nu försöker hålla sig sysselsatt genom att cykla runt och hjälpa till, lösa konflikter med mera, samtidigt som han hostar värre och värre. Det är sorgligt, vackert, gripande och milsvida från många andra, mer kaotiska och actionfyllda postapokalyptiska dystopier. Jag hoppas verkligen att det kommer fler historier från denna värld.

[Texten publicerades ursprungligen på fredrikstromberg.com 2016-11-17 och återges med skribentens tillstånd.]