Generic filters
Exact matches only

Fakta

Arne Anka del 12: Mentala selfies Arne Anka del 12: Mentala selfies
Av: Författare: Charlie Christensen
Tecknare: Charlie Christensen
Omfång: 112 sidor i färg
Format: 280 x 215 mm
Utgivare: Kartago Förlag
Utgivningsår: 2016
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789175151397
Betyg:

Arne Anka del 12: Mentala selfies

Böcker

Charlie Christensen är tillbaka med den tolfte serieboken med kultfiguren Arne Anka. Sedan ett par volymer tillbaka rör det sig endast till viss del om återutgivning av de serier som Christensen skapar för tidningen Dagens Arbete. Dessa innehåller som alltid satiriska kommentarer om vår samtid, framförda av seriens huvudperson i dialog med någon av hans vänner medan de vandrar mellan olika barer. Större delen av boken består dock, precis som förra volymen, av en längre fristående serie. Denna gång tar Christensen sig an de terrorattacker som skakat världen, och i synnerhet attacken mot Charlie Hebdo, och hur vi reagerar på dessa hot. Denna svåra och stora fråga behandlas från ett filosofiskt perspektiv och en stor del av serien utspelar sig i 1400-talets Europa, där inkvisitionens verksamhet kontrasteras mot vad som händer här och nu. Ett intressant inlägg i debatten om yttrandefrihet, av en mästare på seriekonsten.

[Texten publicerades ursprungligen på fredrikstromberg.com 2016-11-18 och återges med skribentens tillstånd.]