Generic filters
Exact matches only

Fakta

Soda 1: Den tavse engel Soda 1: Den tavse engel
Av: Författare: Tome
Tecknare: Luc Warnant
Omfång: 48 sidor
Utgivare: Zoom
Utgivningsår: 2016
Språk: Danska
Utgivningsland: Danmark
ISBN: 978 87 93244 18 4
Betyg:

Soda 1: Den tavse engel

Böcker

Danska Zoom ger ut Spirou-tecknaren och -författaren Tomes ”andra” serie, Soda, denna gång förhoppningsvis hela sviten. Serien har aldrig getts ut på svenska, men kom i sammanlagt fem album på danska på 90-talet. På franska finns det så här långt tretton album sedan starten vid andra halvan av 1980-talet och serien är inne på sin tredje tecknare vid det här laget. Soda bygger på standard-storyn om den inte alltför smarte men ärlige och handlingskraftige New York-polisen som mest löser fall genom att springa, hoppa och jaga runt. Förlåtande drag i denna den allra första volymen är det faktum att huvudpersonen bor med sin gamla mor och för att lugna henne klär ut sig till präst varje gång han går hem, samt att en av de viktigare bipersonerna är en handlingskraftig och smart kvinna. Warnants teckningar hamnar på den något mer realistiska delen av skalan för Marcinelle-tecknare, men någon Janry (Tomes samarbetspartner på Spirou) är han inte precis. Nåväl, fortfarande trevligt att denna serie nu utkommer på ett skandinaviskt språk.