Generic filters
Exact matches only

Fakta

Skuggfärd Skuggfärd
Av: Författare: Magnus Engström
Tecknare: Magnus Engström
Omfång: 171 sidor
Utgivare: Kartago Förlag
Utgivningsår: 2017
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789175152097
Betyg:

Skuggfärd

Böcker

Magnus Engström debuterade 2011 med serieromanen Luftspår, en experimentell deckarhistoria med existentiella dimensioner. Skuggfärd är en tydlig uppföljare till denna, så till vida att det åter igen rör sig om en deckar-/thrillerhistoria som ett verktyg för att diskutera andra frågor, i det här fallet vad som händer efter döden.

Historien följer en ung kvinna i en snar framtid vars pojkvän försvinner oförklarligt. I sömnen skriver hon meddelanden till sig själv som sakta leder henne till en övergiven stuga där det visar sig att pojkvännen hamnat mitt i en uppgörelse mellan döda själar som bevakar sina hemligheter gentemot de levande. Bilderna är tecknade i svartvitt med tuschlaveringar och så realistiska att de skulle kunna ha haft fotoförlagor.

Jämfört med Luftspår är Skuggfärd en mer traditionell serie vars historia är medryckande som en välgjord film, eller kanske ett avsnitt av en TV-serie då hela den till stora delar ordlösa serieromanen kan läsas ganska snabbt. Det är välgjort och snyggt, men jag blir tyvärr aldrig riktigt engagerad i huvudpersonens upplevelser.

Texten publicerades ursprungligen på fredrikstromberg.com 2017-01-11 och återges med skribentens tillstånd.