Generic filters
Exact matches only

Fakta

Hulk: Gray Hulk: Gray
Av: Författare: Jeph Loeb
Tecknare: Tim Sale
Färgläggare: Matthew Hollingsworth
Textare: Richard Starkings
Omfång: 144 sidor i färg
Format: Mjuka pärmar
Utgivare: Marvel Comics
Utgivningsår: 2011
Språk: Engelska
Utgivningsland: USA
Klassifikation: Hjältar
ISBN: 978-0-7851-1346-1
Betyg:

Hulk: Gray

Böcker Jeph Loeb och Tim Sale har gjort sig kända för sina tidlösa historier där de försöker plocka fram det som är ikoniskt med de stora superhjältarna. För Marvel Comics har de gjort ett antal färgkodade verk: Spider-Man: Blue, Daredevil: Yellow, Captain America: White och det verk som vi ska titta närmare på här, Hulk: Gray.

Titeln anspelar på den grå hudfärg som Hulk hade från början innan förlaget bytte till grön. Titeln placerar därmed historien i det förflutna, under Hulks första dagar då han jagades av militären, men den anspelar även på de moraliska gråzoner som en del av karaktärerna rör sig i.

Loeb och Sale gör sitt bästa för att återskapa klassiska scener, men det funkar inte riktigt fullt ut när de ska sätta en modern vuxenknorr på en rätt simpel berättelse från en annan, mer oskyldig tid. Det känns mest som en massa krystad amatörpsykologi. Det känns trist att se Betty Ross reduceras till ett offer som söker sig till karlar som behandlar henne illa på grund av elektrakomplex, dålig självkänsla eller liknande. Personligen har jag alltid uppfattat henne som en av de tuffare kvinnorna i Marvels serieuniversum.

Jag är inte heller helt förtjust i Tim Sales teckningar. I det här fallet ser Hulk ut som en trulig bäbis alternativt en gorilla. Och resten av figurerna är heller inte till sin fördel, det ser mest ut som karikatyrer som går lite stick i stäv med det tragiska ämnet.