Generic filters
Exact matches only

Fakta

Roller Girl Roller Girl
Av: Författare: Victoria Jamieson
Tecknare: Victoria Jamieson
Översättare: Sara Årestedt
Omfång: 239 sidor i färg
Format: 240 x 170 mm, mjuka pärmar
Utgivare: Rabén & Sjögren
Utgivningsår: 2016
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789129700992
Betyg:

Roller Girl

Böcker

Med sina 236 sidor är Roller Girl den tjockaste boken hittills i Rabén & Sjögrens barnserieutgivning. Ändå går den förvånansvärt fort att läsa igenom. Troligen för att den är så engagerande.

Det är sista sommarlovet före Astrid ska börja på högstadiet. När hennes mamma tar med henne på roller derby (en rullskridskosport som numera är på framväxt även här i Sverige) vill Astrid också börja träna. Astrids liv blir allt mer komplicerat. Hennes bästis Nicole är inte så pigg på att hänga med och allt eftersom tiden går växer klyftan mellan dem. På hemmafronten bråkar hon med sin mamma och gör små uppror i vardagen. Och det här med roller derby, det var mycket svårare än hon trott.

Victoria Jamieson tecknar med mycket hjärta en bild av hur det är att vara i de yngre tonåren; hur smärtsamt det kan vara att växa ifrån kompisar, kampen för att hitta en egen identitet och frigörelsen från föräldrarna.

Målgruppen är egentligen 9–12 år, men mina barn på 6 och 7 hade ändå stor behållning av den vid en högläsning. Den väckte många frågor om hur man behandlar andra och hur man gör för att våga gå sin egen väg.