Generic filters
Exact matches only

Fakta

Katten Nils [1]: Bästa barnvakten Katten Nils [1]: Bästa barnvakten
Av: Författare: Joakim Gunnarsson
Tecknare: Johanna Kristiansson, Joakim Gunnarsson
Färgläggare: Johanna Kristiansson
Redaktör och formgivare: Josefin Svenske
Omfång: 88 sidor i färg
Format: 240 x 170 mm, inbunden
Utgivare: Rabén & Sjögren
Utgivningsår: 2016
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789129697230
Betyg:

Katten Nils [1]: Bästa barnvakten

Böcker

Katten Nils huserar numera hos Rabén & Sjögren. Bild & Bubblas recensent tittar närmare på det första av de två album som hittills utkommit.

Rabén & Sjögrens barnseriesatsning är en salig blandning av nya svenska serier, svenska serier som redan publicerats på annat håll, svenska serier som bygger på andra medier och översatta utländska serier. Katten Nils tillhör kategorin svenska serier som redan publicerats på annat håll, och att förlaget valt att plocka upp just den från Kamratposten och Kartagos avsomnade barnseriesatsning är inte alls konstigt.

Johanna Kristansson och Joakim Gunnarsson har en utmärkt fingertoppskänsla för vad som går hem hos yngre läsare. Men så har de också en gedigen erfarenhet av barn och serier; Johanna är bland annat barnboksillustratör och workshop-ledare medan Joakim har jobbat med Bamse i ett flertal år. Den här boken samlar såväl korta gag-baserade ensidingar som några mer äventyrsbetonade serier på ett par sidor. För mig gav detta ett splittrat intryck – särskilt som textningen och figurernas utseenden varierar – men så är det väl ofrånkomligen med samlingar.

För min son som går i första klass och håller på att träna upp läsförmågan var det här en rätt lagom bok, kanske just för att avsnitten var korta och lättförståeliga. Humorn är både knasig och barnslig, med andra ord passar den målgruppen perfekt.