Generic filters
Exact matches only

Fakta

Rockypedia 2004–2005 Rockypedia 2004–2005
Av: Författare: Martin Kellerman
Tecknare: Martin Kellerman
Omfång: 429 sidor i färg
Format: 215 x 150 mm, hårda pärmar
Utgivare: Kartago Förlag
Utgivningsår: 2016
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789175151199

Rockypedia 2004–2005

Böcker

I Martin Kellermans Rockypedia 2004–2005 fortsätter författaren berättelsen om alter-egot Rockys hundliv i huvudstaden. Som alltid är det seriestrippar i lite murrig färgskala ritade i kvadratiskt format. Som vanligt är huvudpersonerna Rocky själv, hans kompisar och flickvänner.

Martin Kellermans berättelser spänner här, som alltid, över avsevärda ytor i tid och rum. Den serietecknande antropomorfa hunden Rocky åker bland annat bil i USA, han reser till Thailand, han åker ut till sommarstugan, hänger på krogen och på kaféerna i huvudstaden. Ändå finns det här något statiskt över serien. Rockys karaktärsutveckling uteblir nästan helt, och samma sak gäller kompisar och flickvänner. På liknande vis blir scenerna nästan statiska: kompisarna sitter på kaféet, krogen, i bilen och dricker eller pratar. Skillnaden mellan bilderna är bara miljöerna: utöver att vara snapshots av vardagen saknar de djup och tyngd.

Häri ligger kanske såväl Rockys styrka som svaghet. Å andra sidan känner alla igen sig i känslan att uppfatta livet som stagnerat: i jyckens hårda omdömen om tillvarons förtretligheter, hans oro för vad flickvännen hittar på under den första åtskilda semestern, i Rockys galopperande svartsjuka.

Martin Kellermans seriebok är i första hand till för hans tecknade hunds fanklubb. För den som inte tidigare känner till Rocky finns en massa kortare – både färglagda och svartvita – berättelser i bokhandeln. För Rockyfansen är den här dock oundgänglig.