Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Detalj från omslaget till Mickey's Craziest Adventures. Copyright: Disney.
  • Nyheter
Vad sägs om en thriller med Musse Pigg av Lewis Trondheim? Eller en berättelse om Musses liv före 1928 av Bernard Cosey? Nu finns de europeiska omtolkningarna av Musse Pigg på svenska.

I Sverige har de alternativa Spirou-historierna från Cobolt förlag gjort stor succé under paraplytiteln Ett extraordinärt äventyr med Spirou och Nicke. Tanken har varit att låta nya kreatörer göra nya versioner av klassiska figurer. Nu har även Egmont tagit efter detta genom att ge ut franska förlaget Glénats Musse Pigg-serier med mer alternativa europeiska serieskapare.

I april utkom så Mickey’s Craziest Adventures av Lewis Trondheim och Nicolas Keramidas samt En mystisk melodi av Bernard Cosey på svenska. Albumen har ett påkostat utförande och kommer endast i en begränsad numrerad upplaga. Beställs bland annat direkt från Egmont på www.dintidning.se/musse.