Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Juryns specialpris 2017 för extraordinära insatser eller inflytande i fanzinvärlden gick till David Liljemark (signaturen Dayw). Liljemark (till vänster) drog en Gene Simmons-anekdot för Thomas Karlsson (till höger) och åhörarna i publiken på SIS. Foto: David Haglund
  • Nyheter

I samband med Stockholms internationella seriefestival (SIS) och Small Press Expo delade Seriefrämjandet traditionsenligt ut sitt fanzinpris.

Jurypriset för bästa fanzin utgivet 2016 gick till Kelippot – Danielle av Joakim Hanner. Publikens pris för bästa fanzin utgivet 2017 avgjordes med omröstning på plats och gick till Ett steg i taget av Melanie Sassarini. Juryns specialpris för extraordinära insatser eller inflytande i fanzinvärlden gick till David Liljemark (signaturen Dayw). Ett hedersomnämnande gick till antologin Väsen – en serie sagor.

Priset administrerades som vanligt av Seriefrämjandet Stockholm. Här nedan följer några bilder på pristagarna.

Melanie Sassarini missade tyvärr själva prisutdelningen men var mycket glad över att Ett steg i taget fått publikens pris. Foto: David Haglund

Melanie Sassarini missade tyvärr själva prisutdelningen men var mycket glad över att Ett steg i taget fått publikens pris. Foto: David Haglund

Joakim Hanner (i mitten) flankerad av Bror Hellman (till vänster) och Thomas Karlsson (till höger). Hanner berättade att han aldrig trott att en skräckserie skulle kunna vinna, men att han gladeligen får äta upp detta nu när hans Kelippot vunnit jurypriset. Foto: David Haglund

Joakim Hanner (i mitten) flankerad av Bror Hellman (till vänster) och Thomas Karlsson (till höger). Hanner berättade att han aldrig trott att en skräckserie skulle kunna vinna, men att han gladeligen får äta upp detta nu när hans Kelippot vunnit jurypriset. Foto: David Haglund

Redaktören Fredrika Karlsson (i mitten) tar emot ett hedersomnämnande för Väsen. Flankeras av bror Hellman (till vänster) och Thomas Karlsson (till höger). Foto: David Haglund

Redaktören Fredrika Karlsson (i mitten) tar emot ett hedersomnämnande för Väsen. Flankeras av bror Hellman (till vänster) och Thomas Karlsson (till höger). Foto: David Haglund

Länkar: