Generic filters
Exact matches only

Siri

Fanzin

Siri
Av:
Alma Thörn
Omfång: 12 sidor
Format: 14 x 14,5 cm
Pris: Uppgift saknas
Hemsida: instagram.com/almaritarserier
Kontakt: thornalma@gmail.com

Det bästa med Alma Thörns serier är igenkänningsfaktorn, och den är stark.

Hennes fanzin ”Siri” är litet och fyrkantigt till formatet, som en Pixibok modell större. Vid första anblick ser det kanske ut att vända sig till yngre läsare, men det Thörns serier verkligen riktar sig mot är barnet inom dess vuxna läsare. Med en stark känsla och koppling till barndomens logik får hon oss att minnas hur man tänkte när man var liten. Särskilt om hur man som barn hanterade problem, vilket oftast inte resulterade i de mest lyckade lösningarna.

Själva fanzinet består av korta strippserier på fyra rutor var. Stilen är enkel och bilderna är tydliga, vilket passar bra ihop med sidornas sparsamma färgskala.

Siri_Insida_1

Jag skruvar lite på mig när jag läser, för nog känner jag igen mig i många av Thörns serier. Som när det lilla barnet, som är seriernas huvudperson, blir störd i sin sandlådelek av en geting och därför fångar den under en hink och en hög sand. Efteråt hörs den fortfarande surra där under. Eller apatin i att vara fullt påklädd i overall, vantar och halsduk utomhus på vintern och plötsligt behöva gå på toa, men inte vara kapabel att göra det, och istället bara stå kvar tills det är för sent.

Alma Thörn tecknar scenarion som jag önskar att mina framtida barn inte ska syssla med, men som jag VET att de kommer att göra ändå, för det är så barn är och hur de lär sig.

Anette Bengtsson