Generic filters
Exact matches only

Fakta

Tim och Tamtam nr 1: Min nya vän Tim och Tamtam nr 1: Min nya vän
Av: Författare: Flora Grimaldi
Tecknare: Bannister
Färgläggare: Flora Grimaldi
Översättare: Marika Yamoun
Textare: Petter Sjölund
Omfång: 48 sidor i färg
Format: 285 x 205 mm, mjuka pärmar
Utgivare: Gaspard
Utgivningsår: 2016
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 978-91-982061-2-8

Tim och Tamtam 1

Böcker

”Det handlar om en kille med ett födelsemärke i ansiktet. Han träffar en dinosaurie, men ingen tror på honom när han berättar det. Men sen räddar dinosaurien dom från en varg och då tror dom på honom och så får han vara med i stammen.”

Ja, ungefär så sammanfattade min åttaårige son albumet Tim och Tamtam 1: Min nya vän av de för mig nya förmågorna Grimaldi och Bannister. Sonen tyckte mycket om albumet och vill gärna läsa mer av den här serien. Men så är han ju dinosauriefan sedan barnsben också. Den var rolig och lagom spännande, tyckte han, och jag är benägen att hålla med. Det var en trevlig läsning som jag varmt kan rekommendera till alla barn som just börjat läsa. Just serier som kan tjäna som inkörsportar till vidare serieläsning är viktiga, och det här är en sådan.

Personligen påminns jag om Det var en gång (den franska tecknade TV-serien som även utkom som seriealbum), Devil Dinosaur av Jack Kirby och Stanley and His Monster, men det förringar på intet sätt Tim och Tamtams kvaliteter som barnserie. Snarare gör det mig än mer välvilligt inställd.