Generic filters
Exact matches only

Narrows

Fanzin

Av: Ellinor Richey
Omfång: 12 sidor
Format: A5
Pris: 40 kr
Kontakt: richey.ellinor@gmail.com
Hemsida: ellinorrichey.tumblr.com

Ellinor Richey utmärker sig just nu som en av de mest lovande nya tecknarna från senaste årskursen i Serieskolan i Malmö. I första hand tecknar hon korta fantasy- och science fiction-historier, stilar som hennes fantasisprudlande estetik och eleganta linjer passar väl tilll. I sitt senaste fanzin ”Narrows” tar Richey dock ett kliv in i det självbiografiska berättandet, och förmedlar en liten historia om en utflykt till bergen i tonåren.

narrows_utdrag

Den innehållsmässigt lågmälda berättelsen vinner mycket på det faktum att serien visuellt framstår som ren magi. Den pastelliga färgskalan gör redan att man transporteras till en annan sfär – bergen som utgör miljön hade lika gärna kunnat vara hemvist till de magiska varelser som annars befolkar Richeys serier, och den allmänna stämningen vid ån mellan de branta bergsväggarna påminner om en ovanligt vacker dröm. Denna blandning av vardagsrealism och sagolika inslag är mycket tilltalande, och kryddas ytterligare av viss fyndig humor i bilderna. Jag vill gärna vill se mer av den varan från Richeys penna, gärna i samband med längre berättelser där den dramaturgiska kurvan blir brant den också.

Henri Gylander