Generic filters
Exact matches only

Flickan svarade inte

Fanzin

Av: Karin Hjalmarsson
Omfång: 28 sidor
Format: A5
Pris: Okänt
Kontakt: karinhjalmarsson.com
Instagram: @karinhj

fsi_inlaga002Karin Hjalmarsson levererar en samling enrutingar med oklart inbördes förhållande i fanzinet ”Flickan svarade inte”. Ska de läsas som delar av en sammanhållen berättelse? Antagligen inte, men de delar i alla fall samma känsloläge av svärta och undertryckt desperation. Det är ansikten, utförda med råoljesvarta tuschstreck och parade med kärva och dömande repliker.

Jag tänker mig att det här fanzinet fungerar på ett rent känslomässigt plan; att det räcker med bara en blick på någon av enrutingarna i det för att man ska veta om man gillar det eller inte.

För mig funkar det inte. Jag drabbas inte av någon plötslig våg av igenkännande under läsningen. Enrutingarna förblir platta och ger mig heller inga andra ingångar till att förstå dem på ett intellektuellt plan.

Jag undrade vad det här fanzinet ville säga mig, men fanzinet svarade inte.

Stefan Petrini