Generic filters
Exact matches only

Serieskolan 2017, årskurs 1

Fanzin

Av: Serieskolans förstaårselever
Omfång: 24 sidor
Format: A5
Pris: Uppgift saknas
Hemsida: Uppgift saknas
Kontakt: Uppgift saknas

Serieskolan2017èrskurs1_1Varje år gör eleverna på Serieskolan i Malmö liknande fanzin för att berätta om sig själva och lära känna varandra. Det brukar vara underhållande läsning och det är kul att se alla nya elever när de tar sina första trevande steg på skolan. Fanzinet i sig är enkelt tryckt, antagligen utskrivet på skolans kopiator, i svartvitt, vikt och häftat.

I serierna beskrivs många olika personligheter med väldigt blandade tecknings- och berättarstilar. Alternativa serier, manga, satir och en och annan humortecknare. De flesta serierna känns dock väldigt hastigt tecknade. Säkerligen på grund av en kort deadline samt att en av de första uppgifterna eleverna brukar få är att göra just en presentationsserie. Även ett litet feltryck har smugit sig in och en serie är med två gånger.

Serieskolan2017èrskurs1_2Den första sidan i fanzinet är en presentation av Olivia Skoglund där hon beskriver hur hennes liv ser ut på ytan, som del av en serie-podcast och arrangör för Malmö Seriefest, och hur hon egentligen är, besatt av sengångare och Guild Wars 2. Med en söt teckningsstil och nätt tuschning beskriver Linn hur hon har problem med att odla sina tomatplantor. Louie verkar ha koll på sina karaktärer och tecknar i en stadigt snygg stil, som möjligen tar lite inspiration från Steven Universe, och är modig som sitter på café själv. Cecilia Vårhed beskriver sig själv genom att vi under en operation får se hennes sakna-Stockholm-körtel, söt-pojkvän-celler och kärleks-cystor.

Jag ser fram emot att se hur de alla utvecklats efter året på Serieskolan! Lycka till!

Anette Bengtsson