Generic filters
Exact matches only

Fakta

Conan the Slayer Volume 1: Blood in His Wake Conan the Slayer Volume 1: Blood in His Wake
Av: Författare: Cullen Bunn
Tecknare: Sergio Dávila
Färgläggare: Michael Atiyeh
Omfång: 152 sidor i färg
Format: 254 x 171 mm, mjuka pärmar
Utgivare: Dark Horse Books
Utgivningsår: 2017
Språk: Engelska
Utgivningsland: USA
ISBN: 978-1-50670-133-2

Conan the Slayer Volume 1: Blood in His Wake

Böcker Dark Horses nystart kom av sig. Conan the Slayer är förvisso en välbehövlig vitamininjektion men långt ifrån en klassiker.

Conan the Slayer var en reguljär serietidning startad 2016 av Dark Horse Comics, deras sista titel med figuren skulle det visa sig senare. Jag tror att Dark Horse kände på sig att serien trampat vatten ett tag och gjorde ett sista desperat försök att ge serien en nystart. Man bröt också numreringen på samlingsvolymerna och moderniserade hela utförandet.

Det här är en rätt blodig historia som binder ihop den förra berättelsen av Conans skapare Robert E. Howard, A Witch Shall Be Born med nästa i Conans liv, Devil in Iron. Manusförfattaren Cullen Bunn är mig obekant, likaså tecknaren Sergio Dávila, men de ger serien en klar vitamininjektion. Conan ansluter sig här till kozakerna som lever på stäppen och blir inblandad i en intern maktstrid. Han träffar också på en familj med havstroll och blir förförd av trollmor. Och så nedkämpar han ett gäng med zombier.

Problemet är att det blir en dussinserie. Den är inte särskilt minnesvärd och skulle kunna vara vilken fantasyserie som helst. Färgläggningen är rätt gräll och den rätta Conan-känslan infinner sig inte. Det är förvisso kul att Dávila vinnlagt sig om att försöka skapa klädedräkter för nya kulturer, men det känns lite som att titta på ett avsnitt av Xena: Warrior Princess eller att bläddra i en rollspelsbok. Inte riktigt verklighetsförankrat.

Helsida från Conan the Slayer. Bild av Dávila.

Helsida från Conan the Slayer. Bild av Dávila.