Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
  • Nyheter
Michael Fleisher, författare till serier som Jonah Hex och The Spectre, har avlidit vid en ålder av 75 år.

Michael Fleisher föddes 1942 i New York City. I början av 1970-talet skrev han flera uppslagsverk om serier och under sin tid i DC Comics arkiv lärde han känna flera av redaktörerna. Detta ledde till att han blev erbjuden att själv skriva serier, vilket han hade en fallenhet för. Under resten av 70-talet skrev han mängder av skräckhistorier för förlaget.

Den serie han blivit mest förknippad med är västernserien Jonah Hex, en figur som skapades av John Albano, men som Fleisher ändå skrivit majoriteten av berättelserna om. I Sverige har dessa serier publicerats i tidningar som Tomahawk och Jonah Hex. Genom åren har Fleisher även skrivit superhjälteserier, fantasy, sci-fi och skräck för förlag som DC, Marvel och Warren.

I mitten av 1980-talet stämde Fleisher (förgäves) författaren Harlan Ellison efter att denne gjort några nedsättande uttalanden om Fleisher, och efter detta verkade han klippa banden med den amerikanska serieindustrin. Han skrev dock några seriemanus åt brittiska 2000 AD under tidigt 90-tal, samtidigt som han doktorerade i antropologi.

Michael Fleisher dog 2 februari 2018. Han blev 75 år.