Generic filters
Exact matches only

Så här är det

Fanzin

Av: Josefin Sjons
Omfång: 20 sidor
Format: A5
Pris: Uppgift saknas
Hemsida: Uppgift saknas
Kontakt: josefin_sjons@hotmail.com

I sitt följebrev berättar Josefin Sjons att hon upptäckte serieskapandet i samband med ett psykiskt påfrestande jobb med tystnadsplikt, där serier blev till ett sätt att ventilera den tunga verkligheten. Även om teckningarna med koppling till jobbet ännu är kvar i byrålådan, har serierna samlats på och publiceras i urval för första gången i detta fanzin.

Serierna och enrutingarna varierar smått i känsla och fokus – det är ömsom poetiskt, ömsom satiriskt, men genomgående mörkt humoristiskt och grubblande. Teckningsstilen är lite som en blandning av Sara Granér och tidig Liv Strömquist, dock med en tillräckligt originell framtoning. Bilderna är ofta skissartade men effektfulla i all sin råa svärta. När det är som bäst framträder ett tydligt satiriskt nerv, som genom fortsatt tecknande/ventilerande nog skulle kunna tilltala många läsare.

Henri Gylander

Så_här_utdrag