Generic filters
Exact matches only

Skogstokig

Fanzin

Av: Karin Hjalmarsson
Omfång: 16 sidor
Format: A5
Pris: Uppgift saknas
Hemsida: karinhjalmarsson.com
Instagram: @karinhj

Vid första anblick känns ”Skogstokig” som ett mörkt och stilrent fanzin. Mycket svärta och en mörk björkskog pryder omslaget.

Serien i sig har endast en till två rutor per sida, är sparsamt färglagd i vitt, svart och endast en grön nyans som har använts till gräset på marken. Den handlar om en person från den stora, förorenade staden som sida efter sida skäller ut träd i skogen. De jobbar inte tillräckligt fort (möjligen med att ta itu med alla föroreningar), kan inte ta kritik och är för långa och smala. Det är klart en serie om klimatångest och stressen det orsakar. Det känns som att huvudpersonen verkligen behövde ventilera och få ur sig allt det där som de inte kan göra något åt. Och att skrika på träd som inte kan ge svar är väl ett sätt att få ur sig allt det hopplösa, antar jag.

Anette Bengtsson

Skogstokig_1