Generic filters
Exact matches only

Lynn & Johnny

Fanzin

Av: Andrea Udd
Omfång:
24 sidor
Format:
A5
Pris:
Uppgift saknas
Instagram:
bomba_mig
Kontakt:
thepixies_hey@hotmail.com

Vid första anblicken är jag nästan säker på att “Lynn & Johnny” är en 24-timmarsserie, med tanke på sidantalet, de tills synes mycket spontant tecknade bilderna samt storyn som av allt att döma är improviserad snarare än genomtänkt. Men längst bak i fanzinet visar det sig att serien är skapad “år 2017-18”, vilket gör att jag får förhålla mig till den på ett annat sätt än jag först tänkt mig.

lynn_johnny_utdragAlt-cowboyhistorien med den androgyna, cyniska Lynn som huvudperson har i sig alla förutsättningar att vara både cool och underhållande. Bitvis är den det också, men generellt är intrycket dessvärre att seriens udda humor är smått krystad snarare än kul, och den vid första anblicken behagligt spontana linjeföringen känns efter ett tag som slarvig, till den grad att det stör berättandet.

Men “Lynn & Johnny” bjuder även på några genuint roliga rutor, och dialogerna, tillika tystnaderna däremellan, sitter på sina ställen fint. Lynn som karaktär har potential att tilltala – bara hen tillåts växa lite i personlighet (och gärna även få en lite mindre bisarr näsa).

Henri Gylander