Generic filters
Exact matches only

Fakta

Hjältarnas seriebibel Hjältarnas seriebibel
Av: Författare: Richard Thomas
Tecknare: Jeff Anderson, Siku
Format: 260 x 200 mm, inbunden, hårda pärmar
Utgivare: Libris förlag
Utgivningsår: 2016
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789173874670

Hjältarnas seriebibel

Böcker

Libris släpper en nytolkning av Bibeln som ingen bett om.

Upphovsmännen bakom Hjältarnas seriebibel har redan tidigare försökt slå mynt av Bibeln på var sitt håll: Siku gjorde Mangabibeln (Libris, 2008) och Jeff Anderson var inblandad i Stora seriebibeln (Libris, 2005). Nu har de samarbetat med den för mig okände Richard Thomas och gjort en superhjälteinspirerad version av de klassiska berättelserna.

Det här är så fånigt att jag vrider mig som en mask på kroken, trots att jag är en stor superhjältefantast. Har ni hört talas om Faithman, Rainman, Law Man eller Sherpherd King? Antagligen inte, men alldeles säkert känner ni igen namnen Abraham, Noa, Mose och David. Stundtals är det snyggt tecknat, men actionvinkeln känns mest långsökt och desperat.

Siku (Gamla testamentet) är den bättre tecknaren medan Jeff Anderson (Nya testamentet) borde jobba på sina konturer och kontraster istället för att experimentera med airbrushverktygen.