Generic filters
Exact matches only

Fakta

Blårockarna: Grumbler & söner Blårockarna: Grumbler & söner
Omfång: 48 sidor i färg
Format: 285 x 215 mm, mjuka pärmar
Utgivare: Zoom Förlag
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9788793564558

Blårockarna: Grumbler & söner

Böcker Blårockarna på semester från kriget.

Det är 1862 och vi återfinner Blårockarna, nordstatarna Blutch och Chesterfield, i Utah. De är långt borta från galna befäl och sammanstötningar med sydstatare. Uppdraget att förmå mormonerna att upphöra med månggifte liknar mer ett Lucky Luke-jobb. Hela äventyret känns mer Goscinny än Cauvin. Det finns nästan ingen svärta eller cynism. Det är dessutom misstänkt mesiga mormoner de stöter på. Kanske har mormoner och mennoniter blandats ihop? Endast fem år efter Mountain Meadows-massakern var ickevåld det sista man förknippade sekten med. Istället för att rikta en satirisk udd mot LDS-kyrkan letar Cauvin fel hos den normala grannfamiljen Grumbler.

Som bredvidläsning anbefalls Nordlunds Becoming an ex-mormon!

Utdrag ur Blårockarna: Grumbler och söner.

Utdrag ur Blårockarna: Grumbler och söner.