Generic filters
Exact matches only

The Slow and the Relentless – A Fast and Furious 24H Comic

Fanzin

Av: Tinet Elmgren
Omfång: 58 sidor
Format: A5
Pris: Uppgift saknas
Hemsida: www.kommiekomiks.com

Vill du läsa om coola tjejer som racear med stora trucks på snötäckta vägar i Ryssland? Då ska du definitivt plocka upp Tinet Elmgrens ”The Slow and the Relentless”!

Elmgren, tidThe Slow and the Relentless_1igare utgiven på bland annat Ordbilder Media med sin serie ”Sockerärter”, har denna gång tecknat en 24-timmarsserie som en hyllning till Fast and the Furious-filmerna.

Huvudpersonen Alex, som älskar bilar, flyttar med sin stuntförarmamma till Ryssland. Eftersom Alex inte har ett giltigt körkort i landet lovar hon att hålla sig borta från all racing och bilar. Men när hon får reda på att alla elever på den nya skolan tävlar med att köra genom snön i enorma trucks kan hon inte hålla sig borta. Tillsammans med sin nya vän, Tonya, och kärleksintresset Karim kämpar Alex för att besegra Irka, borgmästarens dotter, i ett race där mycket står på spel!

Fanzinet är skrivet på engelska och fullt av medryckande action och intressanta karaktärer med olika bakgrund som drar med en längs de snötäckta vägarna. Antagonisten, borgmästarens dotter Irka, som alltid vinner alla tävlingar och förstör de andras bilar är en väldigt trovärdig ond karaktär. Det känns som att man skulle kunna stöta på henne i verkliga livet, vilket också gäller för andra karaktärer som interagerar med Alex. Själv blev jag väldigt förtjust i motorgalna Tonya, en excentrisk person som har enormt förtroende för sin egen bil, Buraq.The Slow and the Relentless_2

Serien är tecknad snabbt och skissigt med en enkel gråskala, men med utomordentlig layout och bildlösningar som får det att kännas som att man ser på en film i högt tempo.

Ibland känns det som att serien hoppar över små bitar i berättelsen, och det känns som att man missat något, till exempel hur huvudkaraktären fick tag på en truck och vem Lara är. Trots detta går det utmärkt att hänga med.

Jag njöt fullt ut av att läsa om alla coola tjejer som racear genom snön!

Anette Bengtsson