Generic filters
Exact matches only

XOXO Crime City

Fanzin

Av: Valli of Death
Omfång: 40 sidor
Format: 18×23 cm
Pris: Uppgift saknas
Kontakt: Uppgift saknas
Instagram: @xoxocrimecity

“Skvallertidning om Malmöelitens skandalösa liv” introducerar Valli of Death sitt senaste alster som. “Malmöeliten” består i det här fallet av fyra kompisar, som drar iväg påxoxo_inlaga punkspelning en fredag kväll. Mycket mer handling än så bjuder inte XOXO Crime City på, och jag är inte säker på att det behövs heller. Det här är nämligen punk i vital visuell form – otillrättalagt, impulsivt och med påtaglig skaparglädje.

Med den ovanliga layouten en bild per sida skapar Valli of Death – i vanliga fall känd som Valentina Mazzarelli – en intensitet som bitvis suger in en, såväl till den rusiga stämningen på Möllevångstorget som till klubbmiljön. Med greppet ifråga hade det varit intressant att uppleva även själva punkkonserten visuellt, något som i stället ersatts med ett insta-skärmdump (som visserligen är ett kul och fullt fungerande inslag). Slutet på serien blir något abrupt, men fortsättning utlovas på ovan nämnd instagramkonto.

Henri Gylander