Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Passande nog ägde Seriegatan 2016 rum under överinseende av superhjältarna i skyltfönstret hos BR Leksaker. Foto: David Haglund.
  • Nyheter

På söndagen den 19 augusti kan man komma till Drottninggatan utanför Kulturhuset i Stockholm för att köpa serier, träffa serieskapare och nätverka med föreningar. Arrangemanget som länge var hotat blir av trots allt, glädjande nog.

Ett tag verkade det som om Världens längsta bokbord på Drottninggatan, och därmed även delarrangemaget Seriegatan, var nedlagt i sin ursprungliga form. Bokbordet spreds ut över flera dagar, men då detta möttes av ett brett missnöje omprövade arrangerande Kulturfestivalen sitt beslut och nu ordnar man istället Bokbordet Stockholm den 19 augusti på Norra Bantorget, Norra Latins skolgård, Barnhusgatan, Centralbadets trädgård och delar av norra Drottninggatan. Seriegatan anordnad som vanligt av Serieteket på Drottninggatan utanför Kulturhuset kl. 11–18 nu på söndag den 19 augusti.

Medverkande är Comics Heaven, Home Made Comics, Hög av serier, NAFS(k), Sanatorium Förlag, Seriefrämjandet Stockholm, Svenska Superserier och serieskaparna Stef Gaines, Jenny Hannula, Lisa Medin och Jesper Nordqvist. Serieteket säljer som vanligt utrangerade serieböcker. Seriefrämjandet säljer förutom sina egna trycksaker också begagnade serier mot provision. (Se separat nyhetsnotis om detta.) Ola Hammarlund anordnar även en stadsvandring i seriernas tecken.

Länkar: