Generic filters
Exact matches only

Fakta

Batman Vol. 3: Death of the Family Batman Vol. 3: Death of the Family
Omfång: 176 sidor i färg
Format: 266 x 177 mm, inbunden, hårda pärmar
Utgivare: DC Comics
Utgivningsår: 2013
Språk: Engelska
Utgivningsland: USA
ISBN: 9781401242343

Batman: Death of the Family

Böcker Ännu en slutlig uppgörelse mellan Batman och Jokern?

När DC Comics startade om sitt superhjälteuniversum hösten 2011 fick Scott Snyder ta över författarpennan på den reguljära Batman-tidningen, som liksom alla andra titlar begåvades med ett nytt förstanummer. Snyder har en förkärlek för det makabra och lät redan i första numret Jokern förlora ansiktet – bokstavligt talat! Jokern låter Dollmaker skära av ansiktet för att ”pånyttfödas”.

Efter något åt verkar Jokern ha ändrat sig och tar tillbaka ansiktet från polisen. Han fäster det hjälpligt på huvudet med remmar och krokar – ja, det ser rent ruskigt ut. Tankarna går osökt till Heath Ledgers förvridna rolltolkning på film. Det hela utvecklas till en jättecrossover med namnet Death of the Family då Batman medger att Jokern kan ha fått tillgång till de hemliga identiteterna för alla superhjältar i den utökade Bat-familjen. Något som naturligtvis leder till slitningar och slutar i ännu en ”slutlig uppgörelse” mellan Batman och hans ärkefiende. Även om det är skickligt gjort med fina bilder av Greg Capullo börjar detta bli en rätt så sliten kliché.

Läsvärt för all del, men ingen klassiker.