Generic filters
Exact matches only

Fakta

Corto Maltese: Fable of Venice Corto Maltese: Fable of Venice
Av: Författare: Hugo Pratt
Tecknare: Hugo Pratt
Översättare: Dean Mullaney, Simone Castaldi
Omfång: 65 sidor i svartvitt
Format: Digitalfil
Utgivare: IDW Publishing
Utgivningsår: 2017
Språk: Engelska
Utgivningsland: USA
ISBN: 9781631409264

Corto Maltese: Fable of Venice

Böcker

Corto Maltese på engelska.

Corto Maltese av Hugo Pratt har aldrig blivit utgiven i sin helhet i Sverige. En mängd olika förlag har gjort försök under åren. Senaste gången någon försökte var 2011, när Fabian Göranson drev Kolik.

Även i utlandet har serien, förstås, givits ut vid ett antal tillfällen. Ibland i sin helhet, ibland inte. Nu håller amerikanska IDW på med en nyutgivning. Just detta album har inte givits ut på svenska, därav mitt intresse för den engelskspråkiga utgåvan. Eftersom förlaget endast behagade skicka digitala recensionsexemplar kan jag bara uttala mig om själva berättelsen, inte om hur boken ser ut på riktigt.

Den här gången klampar Corto Maltese omkring i Venedig, på tjugotalet. Han letar efter en skatt. Han träffar några författare. Han träffar en kvinna som nästan är stumfilmsskådespelerskan Louise Brooks: Louise Brookzowyc. Staden är full av fascister och av hemliga sällskap. Dan Brown och Umberto Eco skulle känt sig välkomna. Många dör. Stundtals är miljöerna vackra.

Utdrag ur Fable of Venedig av Hugo Pratt.

Utdrag ur Fable of Venedig av Hugo Pratt.