Generic filters
Exact matches only

Fakta

Corto Maltese: Tango Corto Maltese: Tango
Av: Författare: Hugo Pratt
Tecknare: Hugo Pratt
Översättare: Dean Mullaney, Simone Castaldi
Omfång: 59 sidor i svartvitt
Format: Digitalfil
Utgivare: IDW Publishing
Utgivningsår: 2018
Språk: Engelska
Utgivningsland: USA
ISBN: 978-1-68405-273-8

Corto Maltese: Tango

Böcker

Corto Maltese i Argentina.

I detta album besöker Hugo Pratts berömde äventyrare Corto Maltese Argentina. Han letar efter en liten flicka som han fått i uppdrag att rädda. Den lilla flickan, som vi aldrig får se, heter Mania. Hon är dotter till Louise Brookszowyc (en lätt maskerad Louise Brooks), som var med i Corto Malteses Venedigäventyr.

Man får inte se så mycket av miljöerna och landskapet. Hugo Pratt (eller någon assistent?) har lagt ner mycken möda på att få till korrekta bilar och spårvagnar. Men eftersom människorna är tecknade i Hugo Pratts sedvanliga expressionistiska stil blir stilbrottet för stort. Fordonen ser inklistrade ut.

En järnvägsstation heter Borges (det kunde väl Pratt gjort mer av?). Corto Maltese träffar Butch Cassidy, den gamle vilda västern-banditen. Många underliga konspirationer pågår. Poliserna är onda, kapitalisterna är onda, hallickarna är onda. Många tror att Corto Maltese kommit tillbaka till Argentina för att leta efter en skatt (det brukar han ju göra när han reser någonstans). Många dör.

Detta album finns inte på svenska, därför har jag valt att titta på denna amerikanska utgivning.

Ur Tango av Hugo Pratt.

Ur Tango av Hugo Pratt.