Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
  • Nyheter
I ett unikt samarbete mellan Egmont och Pressbyrån har man låtit författaren John Ajvide Lindqvist göra om Bamse-serien Nina i knipa till en skönlitterär novell.

Pressbyrån har under flera år jobbat med att uppmuntra barn till att läsa mer, och man har haft flera kampanjer med sänkta priser på serietidningar. Nu har man i ett samarbete med Egmont uppdragit åt den kände skräckförfattaren John Ajvide Lindqvist göra om Bamse-serien Nina i knipa till en skönlitterär novell. Albumet inkluderar även originalserien för jämförelse.

Denna specialutgåva släpptes i Pressbyråns butiker den 22 oktober och kommer att säljas där så långt lagret räcker. Dessutom kommer albumet göras tillgängligt som skolmaterial och man kan även beställa en lärarhandledning av bland andra Melinda Galaczy, som tidigare gjort liknande handledningar till The Walking Dead.

I ett pressmeddelande hade John Ajvide Lindqvist följande att säga:

”Liksom för så många andra var serietidningar min första egna kontakt med det skrivna ordet. Dunderhonung var min färdkost på väg till superkrafter och nätkastare innan jag slutligen nådde fram till litteraturen. Just Bamse har varit en återkommande referens i mina romaner och därför var det självklart att tacka ja till projektet. Att skriva ny dialog till Skalman och Lille Skutt kändes som att jobba med mytiska storheter och det var absurt och roligt.”