Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
  • Nyheter
I januari 2019 var det 90 år sedan debutalbumet Tintin i Sovjet kom ut, och eftersom Tintin är en av de serier som genomsnittssvensken har någon sorts förhållande till har detta uppmärksammats även i svenska medier. SVT Kultur passade på att intervjua den svenske översättaren Björn Wahlberg.

Björn Wahlberg är i seriekretsar känd som mannen som gjort nyöversättningarna av Tintin, och han är även ordförande i svenska Tintin-föreningen Generation T. Det var till honom som SVT:s kulturredaktion vände sig för att få svar på några ”olösta Tintin-mysterier”:

  • Hur gammal är Tintin?
  • Varför jobbar han inte?
  • Varför så få kvinnor?

Själva intervjun ägde rum i Art & Offices lokaler i Gamla stan, en butik känd för sitt stora utbud av Tintin-prylar. Se klippet här.