Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Promotionposter för Second Coming av Mark Russell and Richard Pase. Numera copyright upphovsmännen.
  • Nyheter
Senaste offret för drevmentaliteten är Second Coming, en serie om hur Jesus kommer tillbaka i modern tid och delar rum med en superhjälte. DC Comics stoppar serien redan innan den kommit ut efter protester från kristna lobbygrupper.

Det var i hösten 2018 som DC Comics utannonserade Second Coming av Mark Russell (manus) och Richard Pace (bild) på sin (passande nog) återuppståndna vuxenetikett Vertigo. Premissen var att Jesus kom tillbaka till Jorden i modernt tid och fick dela rum med en superhjälte. Serien var tänkt som en satir som byggde på insikten att superkrafter inte löser några strukturproblem och vad Jesus skulle tänka om allt som gjorts i hans namn under de senaste tvåtusen åren.

Serien presenterades i en intervju som Russell gav till webbplatsen Bleeding Cool, men plockades sedan upp av högermedia som Fox News och Bretibart, vilket ledde till en kristen namninsamling mot serien med 250 000 underskrifter. Serien har anklagats för att vara hädisk, trots att ingen haft möjlighet att läsa den då den inte utkommit ännu. DC Comics drog öronen åt sig och gav tillbaka rättigheterna till upphovsmännen som nu hoppas kunna ge ut serien på förlag.

Det här är inte första gången som DC Comics dragit öronen åt sig när det gäller just avbildningen av Jesus. När förlaget stoppade Rick Veitch från att ha med Jesus i Swamp Thing 1989 lämnade denne serien i protest (mer om detta här).

(Denna nyhet rapporterades först på Bleeding Cool av Rich Johnston den 14 februari 2019.)