Generic filters
Exact matches only

Fakta

Anima Anima
Av: Stef Gaines och Jesper Nordqvist
Omfång: 48 sidor, svart/vit med färgomslag
Format: 18,5 x 25,5 cm
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
Klassifikation: Uppgift saknas
Kontakt: Kontakt: Uppgift saknas
Hemsida: serienanima.wordpress.com

Anima

Fanzin

Jesper Nordkvist hade tecknarlust men inga serieidéer. Stef Gaines hade manuset till en mastodontberättelse men inte tid att förverkliga den. Nu har de slagit sig ihop och presenterar tillsammans den sjunde delen av Anima.

Nordqvist är en skicklig tecknare vars mangainspirerade stil är några snäpp mer realistisk än vad jag minns från Gaines tidigare Anima-fanzin. De stiliga och välfungerande bilderna, tillsammans med färgomslaget och det snygga trycket ger den här utgåvan en känsla av professionalism och kvalitet. Vi lever verkligen i en semiproffs-fanzinens guldålder!

Det här är alltså den sjunde delen av Anima-eposet, och den som, likt mig, inte har de föregående delarna färska i minnet känner sig säkerligen rätt lost in the blåst. Som tur är finns del 1–6 att tillgå via nätet, tillsammans med en del intressant bakom-kulisserna-material.

Berättelsen i den här delen är en blandad kompott av vampyrintriger, romantik och historiska tillbakablickar. Karaktärerna känns väl utmejslade och samspelta när de smågnabbas med varandra.

Animas sjunde del är ett stycke underhållande vampyräventyr/romcom, och kan förhoppningsvis inspirera till en våg av spännande samarbeten mellan författare och tecknare på den svenska fanzinscenen.

Ursprungligen publicerad i Bild & Bubbla nr 218 (1/2019). Texten återges med skribentens tillåtelse.