Generic filters
Exact matches only

Fakta

Day leave – collected stories Day leave – collected stories
Av: Elise Esposito
Omfång: 20 sidor
Format: A4 (beskuren)
Språk: Engelska
Utgivningsland: Sverige
Klassifikation: Uppgift saknas
Kontakt: Kontakt: elise.esposito@gmail.com
Instagram: @eatitalive

Day leave – collected stories

Fanzin

Elise Esposito samlar i detta fanzine fyra korta serier. De tre första av dessa är vackra, lågmälda vardagsbetraktelser med smått sagolik underton, medan den fjärde är snarare en liten dikt i serieform.

Med klara linjer och emellanåt mustiga skafferingar bjuder Day leave på eleganta glimtar av hur ljuvt det faktikst kan vara att finnas till. Att sola på en balkong, omgiven av en somrig stad som sjuder av liv; att koka té med en liten fågel sjungandes i örat; att lyssna på en främlings högläsning medan man ligger barbröstad på en strand. Dessa ljusglimtar tackar man för, mitt i det novembermörker som råder i skrivande stund.

När det gäller den här typen av anekdoter i serieform är det inte alltid väsentligt vad som förmedlas, utan snarare hur det förmedlas. I fel händer hade dessa serier nog kunnat framstå som bagateller, men Espositos tecknande är besjälat nog för att skänka dem ett glöd som faktiskt går rakt in.

Jag skulle mer än gärna vilja läsa längre berättelser av henne – där kommer det dock krävas en motvikt av svärta i berättandet så att det fortsätter vara intressant.

Ursprungligen publicerad i Bild & Bubbla nr 218 (1/2019). Texten återges med skribentens tillåtelse.