Generic filters
Exact matches only

Fakta

Spider-Gwen Volume 0: Most Wanted? Spider-Gwen Volume 0: Most Wanted?
Av: Författare: Jason Latour
Tecknare: Robbi Rodriguez
Färgläggare: Rico Renzi
Textare: Clayton Cowles
Omfång: 112 sidor i färg
Format: 266 x 171 mm, mjuka pärmar
Utgivare: Marvel Comics
Utgivningsår: 2015
Språk: Engelska
Utgivningsland: USA
ISBN: 9780785197737

Spider-Gwen Volume 0: Most Wanted?

Böcker På en parallell jord var det inte Peter Parker utan Gwen Stacy som blev biten av en radioaktiv spindel och fick superkrafter. Hon blev Spider-Woman – och inte ”Spider-Gwen” som serien heter.

Spider-Gwen är den största framgången att komma ur Spider-Verse, en storyline från 2014–15 där spindelmän från en mängd parallella jordar attackeras av den onde Morlun. Denna historia är i sin tur inspirerad av två avsnitt från den tecknade TV-serien Spider-Man: The Animated Series och gav nyligen upphov till biofilmen Spider-Man: Into the Spider-Verse. En rejäl rundgång, med andra ord.

Spider-Gwen lider lite av teckningarna, men ligger helt i linje med vad som verkar vara den gängse stilen numera i serier från Marvel och Image Comics. Tunna, tunna linjer. Manuset är desto bättre. Snärtigt, roligt och fyllt med såpintriger i samma klass som Spider-Man under seriens glansdagar. Bland de roligaste ögonblicken är när Spider-Woman försöker provocera och locka fram superskurken Vuture genom att göra narr av honom för att han läser dåliga serier. En av serierna är Mr. Z, en referens till den hårdkokta och lite osmakliga serien Mr. A av Steve Ditko, tecknaren som tillsammans med Stan Le skapade Spider-Man. Mer meta än så blir det inte.

Marvel har gjort en hel del smarta och bra serier med kvinnliga superhjälteserier som All-New Wolverine, Thor, Squirrel Girl, Ms. Marvel och Captain Marvel. Synd bara att de inte säljer bättre, för de förtjänar definitivt en större publik.