Generic filters
Exact matches only

Fakta

Pretty Deadly Volume 1: The Shrike Pretty Deadly Volume 1: The Shrike
Av: Författare: Kelly Sue DeConnick
Tecknare: Emma Ríos
Färgläggare: Jordie Bellaire
Textare: Clayton Cowles
Omfång: 120 sidor i färg
Format: 254 x 165 mm, mjuka pärmar
Utgivare: Image Comics
Utgivningsår: 2014
Språk: Engelska
Utgivningsland: USA
ISBN: 9781607069621

Pretty Deadly Volume 1: The Shrike

Böcker Bild & Bubblas recensent är inte imponerad av skräckvästernserien Pretty Deadly.

Serieförfattaren Kelly Sue DeConnick hyllas med rätta för sina insatser på Captain Marvel och Bitch Planet, men skräckvästernserien Pretty Deadly utgör något av ett bottennapp, i mitt tycke. Det hela är ytterst förvirrande, men tycks handla om att Döden förkroppsligad har en dotter som vandrar på Jorden, och så är det en blind cowboy och en flicka i kråkdräkt med. Och en till torped för Döden. Och så är alla ute efter varandra av oklara anledningar. Teckningarna av Emma Ríos är det heller inte mycket bevänt med. De tunna linjerna gör att det ibland känns oklart vad som händer.

På omslaget till denna samlingsvolym hyllas DeConnick av sina kollegor och branschfolk bland annat för att hon vågar bryta mot de berättartekniska reglerna. För mig är det just detta som är problemet med den här berättelsen. Det känns som om DeConnick har ambitioner att göra något i stil med Neil Gaiman; att utgå från gamla myter och sagor för att skapa något nytt. Tyvärr når DeConnick och Ríos inte ända fram.