Generic filters
Exact matches only

Fakta

Captain Marvel: Earth’s Mightiest Hero Vol. 1 Captain Marvel: Earth’s Mightiest Hero Vol. 1
Av: Författare: Mary Sue DeConnick
Tecknare: Dexter Soy, Emma Rios & Felipe Andrade
Omfång: 264 sidor i färg
Format: 254 x 177 mm, mjuka pärmar
Färg/svartvitt: Färg
Utgivare: Marvel Comics
Utgivningsår: 2016
Språk: Engelska
Utgivningsland: USA
Klassifikation: Hjältar
ISBN: 9781302901271

Captain Marvel: Earth’s Mightiest Hero Vol. 1

Böcker Snart kommer det en film med Captain Marvel, och det är nog ingen vild chansning att den kommer att bygga på material från den version som på senare år skrivits av Mary Sue DeConnick. Captain Marvel: Earth's Mightiest Hero Vol. 1 är en serie med starka karaktärer som tyvärr dras med undermåliga tecknare.

Carol Danvers är en amerikansk jaktpilot som genom åren haft superhjälteidentiteter som Miss Marvel, Binary och Warbird. I den här serien får hon en nystart under namnet Captain Marvel, och en stor del av den här volymen handlar om hur hon handskas med namnbytet och omvärldens uppfattningar. På ett metaplan handlar det också om att definiera Carol Danvers som person och hitta en unik nisch i Marvels universum. Och jag tycker faktiskt att Mary Sue DeConnick lyckas bra med det. Trots tvivlen kring namnbytet har Carol rejält med skinn på näsan och intressanta bifigurer kring sig.

Däremot har den här volymen en hel del andra problem. Äventyret som dominerar den första samlingsvolymen är en rörig tidsresehistoria som jag i slutändan inte förstår vare sig följderna av eller poängen med. Men det största problemet är ändå teckningarna. Dexter Soy har en stil med oljemålningskaraktär som jag har svårt att ta till mig, och det blir inte bättre av att en hel del andra assistenter och tuschare ”hjälpt till”. Inte heller Emma Rios och Felipe Andrade vinner mitt gillande. Båda har skissartade stilar och Andrade gör i det närmaste karikatyrer av figurerna.

Storyn om människan Carol Danvers är den här seriens starka kort. För teckningarna gör det svårt för mig att förstå hur den här serien annars kunnat bli så pass populär i USA.

Captain Marvel av Dexter Soy. ©: Marvel Comics.