Generic filters
Exact matches only

Fakta

Stor-Jobal från Krokjala 2: Det surnar i säven Stor-Jobal från Krokjala 2: Det surnar i säven
Av: Författare: Emil Maxén
Tecknare: Emil Maxén
Redaktör: Peter Sparring
Formgivare: Elisabeth Engstrand
Omfång: 72 sidor i färg
Format: 317 x 238 mm, inbunden, hårda pärmar
Utgivare: Cobolt
Utgivningsår: 2017
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789187861512

Stor-Jobal från Krokjala 2: Det surnar i säven

Böcker Vi lever i en remixkultur. På YouTube vimlar det av mer eller mindre lagliga remixar och mash-ups där fans klipper ihop egna filmtrailrar eller blandar element från vitt skilda artister och deras låtar. Ibland känns blandningen närmast obscen. Kanske kan man se Stor-Jobal som det yttersta uttrycket för denna experimentlusta?

I del två fortsätter Stor-Jobal att stoppa djur i skräcksäcken för att skapa nya hybrider, men nu börjar det ta slut på djur och han råkar också blanda djur och människa några gånger. Och tätt i hälarna följer häxan Lapp-Tomsa och prosten Kulle …

I den andra delen tar Emil Maxén ut svängarna rejält rent bildmässigt med stora, imponerande bilduppslag. Historien som tidigare varit lite trevande är betydligt mer actionbetonad och målinriktad. Mustigt, mörkt och engagerande.