Generic filters
Exact matches only

Fakta

Queers read this Queers read this
Av: Olika serieskapare
Omfång: 28 sidor
Utgivningsår: 2018
Utgivningsland: Sverige
Klassifikation: Uppgift saknas
Kontakt: Uppgift saknas

Queers read this

Fanzin

Det här fanzinet uppkom i samband med Reclaim Pride i GBGAY2018 och är en blandning av viktiga texter, dikter, bilder och serier av olika skapare. Tillsammans sprider de information, kunskap om situationer som många hbtqia+-personer befinner sig i, samt välkomnar alla som känner att de håller med rörelsen Reclaim Pride.

I fanzinet finns bland annat en gripande dikt av Jon Ely Xiuming Aagaard Andersson samt serier och illustrationer av bland andra Adrian Malmgren, Amalia Alvarez och Bianca Casco.

Reclaim Pride är ett nätverk utan vinstintresse och ett alternativ till Europride som känner sig kritiskt till att Priderörelsen håller på att kommersialiseras för mycket. Att företagen som vill visa upp ett bra ansikte utåt tar över och att Pride blir mer och mer bara en stor fest för att fira kärleken. Där kampen som startade det hela, Stonewall upproret, glöms bort trots att många orättvisor finns kvar. Därför vill de återta Pride och göra det till mer än en folkfest. Gå tillbaka till gräsrotsrörelsen och till kampen som startades av ickevita transpersoner i New York 1969.

Ursprungligen publicerad i Bild & Bubbla nr 219 (2019-2). Texten återges med skribentens tillåtelse.