Generic filters
Exact matches only

Fakta

Silly me! Silly me!
Av: Maria Frank
Omfång: 24 sidor
Format: A5
Utgivningsland: Sverige
Klassifikation: Uppgift saknas
Kontakt: Instagram: @attvarafrank
Kontakt: attvarafrank@gmail.com

Silly me!

Fanzin

I Silly me! vaknar en kvinna upp och tror sig se ett märkligt svart hål över sin mans ena öga medan han sover. Hon blinkar till och allt är som vanligt igen. »Silly me«, tänker hon. Hon sätter igång musik på en kassettbandspelare och låten Mrs Robinson spelas över serierutorna medan hon laga frukost och packar lunch. Familjefotona i bakgrunden har dock samma konstiga mörker över de andra familjemedlemmarnas ögon. När alla i familjen ska iväg till jobb och skola är allt som vanligt, tills sonen vänder sig om och har samma mörker över sitt ena öga.

I denna serie består Franks teckningsstil av tunna, nätta linjer i en blandning av grå blyerts och svart tusch. Stilen är egen, med väldigt små ansikten i stora huvuden. Bilderna har många fina detaljer och snygga skrafferingar samt en bildlayout som är enkel att följa med i och förstå.

Historien känns lite läskig och mystisk, men inte skrämmande. Vi får dock ingen förklaring på vad de mörka fläckarna kan vara. Något som får en att försöka lista ut vad det är som händer och leta efter egna svar. Är det inbillning? Eller verklighet?

Ursprungligen publicerad i Bild & Bubbla nr 219 (2019-2). Texten återges med skribentens tillåtelse.