Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
  • Nyheter
Ännu ett bakslag för Dark Horse. Disney köper 21st Century Fox och flyttar serielicenserna till Marvel.

Archie vs. Predator, en något udda kombination.

Dark Horse har under många år varit duktiga på att skapa och förvalta serielicenser av historier från andra medier (film, böcker spel etc.). Men på sistone har Dark Horse drabbats av flera stora avbräck, och den gemensamma nämnaren är Marvel Comics. Senast var det Conan the Barbarian efter att rättighetsinnehavaren Cabinet valde att gå tillbaka till Marvel Comics. Men den stora trenden verkar vara att Disney köper upp andra filmbolag och sedan lägger serielicenserna hos sitt dotterbolag Marvel. Så skedde med Star Wars 2015 efter att Disney köpt Lucasfilm. Och nu är det dags igen.

Disney har köpt 21st Century Fox och rättigheterna till science fiction-filmerna Alien och Predator övergår nu till Marvel.

Precis som med Star Wars var det till stor del Dark Horses förtjänst att filmbolagen kunde hålla liv i varumärkena Alien respektive Predator. Licensproduktionen av Alien körde igång 1988 och av Predator året därpå. 1989 sammanförde man även dessa filmmonster i Alien vs. Predator (AVP), något som flera år senare till och med skulle ge upphov till filmer på samma tema. Dark Horse ligger även bakom en rad mer eller lyckade crossovers mellan dessa filmmonster och figurer som Acke, Judge Dredd, Batman, Tarzan med flera.